Рецептата на Стефан Константинов за министерско дълголетие на Атанасова
Рецептата на Стефан Константинов за министерско дълголетие на Атанасова / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Още на следващото правителствено заседание новият здравен министър Десислава Атанасова ще предложи отпадането на тавана при отпускането на средства за лечение на деца в чужбина. Това заяви самата тя при пристигането си в сградата на Министерство на здравеопазването. Сегашният лимит е в рамките на 180 000 лева за всяко болно дете. 

Атанасова беше посрещната от вече бившия министър Стефан Константинов. Тя посочи, че ще направи личностни промени във ведомството, но за сега двамата заместник-министри оставали на постовете си.

Десислава Атанасова не прие дадената й от д-р Константинов рецепта за министерско дълголетие. Той й препоръча „да не опитва големи реформи в здравеопазването, да не гледа в канчето на фармацевтичния бизнес, ако не пие от него, и да казва „да” на големите хора”.

„В голяма част от моите идеи има приемственост с тези на бившия министър д-р Константинов, но партия ГЕРБ си даде сметка, че за три години нямаше сериозни промени в здравеопазването и именно затова партията заложи на човек от ГЕРБ”, коментира новият министър. Запитана дали времето за изпълнение на намеренията й ще бъде достатъчно, Атанасова посочи, че те са краткосрочни и дългосрочни, като дългосрочните ще ги предложи за обсъждане на съсловието, пациентите и на всички парламентарни групи.

Подробности за проекта "Най-добрите лекари в София" може да прочетете тук.