/ ThinkStock/Getty Images
По непотвърдена информация бебето е имало тежки изгаряния
Разследват смъртта на 18-месечно бебе в Габрово
100337
Разследват смъртта на 18-месечно бебе в Габрово
  • Разследват смъртта на 18-месечно бебе в Габрово
Дете на година и половина е починало в Габрово. Момиченцето е било оставено от родителите при семейство на познати. Трупът е откаран в болницата за аутопсия. Изясняват се обстоятелствата около трагичния случай.
 
По случая няма задържани. Майката на починалото бебе има още две деца - едното отглеждано от баща си, а другото от нейната майка. Семейството е познато на службата за закрила на детето в Габрово.
 
Сигналът за инцидента бил подаден в сряда вечерта. Говорителят на Окръжна прокуратура Габрово Людмила Рачева заяви, че за момента не може да даде информация за причините, довели до смъртта на детето: "Причините се изясняват.

Детето е починало в дома на приятелското семейство, на което е било оставено. Докато не видим резултата от експертизата - какви наранявания е установила, от какво са причинени, дали има изгаряния, дали има задушаване или нещо друго, няма какво да коментираме".
 
Д-р Янко Колев, началник Отделение "Съдебна медицинска експертиза" в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово, опроверга твърдение от по-рано, че бебето е починало в болницата.

По думите му, то е докарано за аутопсия: "Става дума за дете, намерено мъртво в жилище. Тъй като по случая се налага извършване на експертиза, тялото е докарано в болницата, където е извършена аутопсия и съдебномедицинска експертиза. Случаят не е приключен, все има още доста работа по него. Разследващите органи ще информират, доколкото е уместно, обществото за това".