Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи
Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи / снимки: Дарик - Разград
Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи
26006
Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи
  • Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи

Две условни присъди постанови Разградски окръжен съд за две тежки катастрофи на кръстовището край село Трапище. Там преди четири месеца за пет дни загинаха двама души, а други шестима бяха ранени. Две години условно с изпитателен срок от четири години е решението на разградските магистрати и за двамата шофьори, причинили пътни инциденти, завършили със смърт. 

На 23 октомври миналата година автобусът на ансамбъл „Българе" не спря на знак „Стоп" на кръстовището край Трапище, отне предимството на лек автомобил „Тойота Корола" и връхлетя върху колата. На място загина 44-годишен мъж от Шумен, 73-годишен пътник в автомобила и до днес е в тежко състояние. Освен условната присъда за 56-годишния шофьор на автобуса Тодор Тодоров съдът постанови и забрана да управлява МПС през следващите две години.

Същата санкция съдът разпореди и за 28-годишния турски гражданин, живеещ и работещ в Румъния, Дженгис Дилмач. Възпитателна работа с него ще се води в Румъния, се уточнява в присъдата. На 28 октомври 2009 г. на същото кръстовище неговият джип „Мерцедес" ударил „Дачия Логан", която се движела по път с предимство. След сблъсъка джипът и колата се блъснали и в спрял товарен автомобил. На място загина 79-годишен пътник в „Дачия"-та, в болница бяха откарани общо петима души.

Разградският съд наложи условни присъди за тежки катастрофи
netinfo

И двете присъди бяха постигнати след споразумения между адвокатите и прокуратурата. След тежките пътни инциденти около кръстовището край Трапище бяха поставени пътни знаци с перлени кантове. В района беше нарязан и асфалта, за да се намалява скоростта на автомобилите, пътуващи по пътя без предимство Разград - Търговище.

Към момента има изготвен проект за изграждане на пътен възел детелина на мястото, но финансиране за него не е осигурено. Според разчетите това ще струва 1 млн. лева.