Президентът Румен Радев показа отрицателен тест за Covid-19 и заподозря активно мероприятие при завръщането си от Талин на летището в София.  

Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония, след като стана ясно, че Радев е контактувал с COVID-19 позитивен. Според здравния министър контактният на Радев е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС. 

Президентът контактен на шефа на ВBС, слагат го под карантина

"Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха да представят своята версия за контакт с Covid-19. Това е пример за активно мероприятие и противно на спекулациите нито аз, нито някой от моята делегация, нито пък журналистите, които придружаваха, са били поставени под карантина в Естония", възмути се държавният глава. 

Шефът на ВВС - с COVID-19, Каракачанов под карантина

Румен Радев обясни, че от началото на кризата с Covid-19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем. „Намирам се в чудесна физическа форма, нямам симптоми на заболяване, на моите доброжелатели пожелавам същото“, каза той. 

„Само в рамките на по-малко от седмица имам два теста – миналия вторник, направен за посещението ми в Гърция, и вчера, за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са отрицателни“, посочи Румен Радев.

Президентът показа и отрицателния си тест за коронавирус.

Радев тест
nova.bg