/ БГНЕС
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е самоизолирал, след като е станало ясно, че командващият ВВС ген. Димитър Петров е заразен с коронавирус,  съобщава NOVA.

В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат.

„Чувствам се съвсем нормално. Тестът ми излезе буквално преди час и е отрицателен. Генерал Петров се е почувствал зле в събота. Направили са му тест, като лично ген. Мутафчийски ми съобщи, че той е положителен”, заяви министър Каракачанов.

От президентството отрекоха Радев да е бил в контакт със заразен

По-рано днес визитата на държавния глава Румен Радев в Естония беше отменена, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. След това обаче естонският президент Керсти Калюлайд обяви в профила си във Facebook, че българският й колега е бил контактен с болен от COVID-19 човек. 

Отмениха посещението на Румен Радев в Естония


Керсти Калюлайд посочи още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата “Три морета”. От прессекретариата на президента Румен Радев обаче отрекоха той да е бил в контакт със заразен от коронавирус. 

 
NOVA