Държавният глава Румен Радев присъства на полигона на Националната служба за охрана в село Доброславци, където наблюдава редовните тактически занятия на служителите на службата.

президенство

"Бъдещето, което ни очаква, е такова - България да бъде управлявана от проблемни коалиции. Всички виждате, че още в зародиш започват разни търкания и отстъпления от предизборните програми, коментира Радев последните искри между Обединените патриоти и ГЕРБ заради доброволческите отряди", коментира президентът.

"Всяко решение в сферата на национална сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона, ще го обявя в указания от Конституцията срок.

Това заяви държавният глава Румен Радев по повод промените в Закона за МВР и създаването на структура, която дублира дейността на Националната служба за охрана (НСО).

Борисов инспектира и ремонта на „Витиня”, тунелът ще готов до края на 2020 г.

"Този закон трябва да потвърди, че отговаря на критериите, които изброих.
Според мен, той не отговаря", посочи още Радев. В отговор на въпрос дали ще наложи вето, Радев още веднъж посочи, че ще обяви решението си в срок - до 22 юни ще имате подробни мотиви.

Това не е удар към мен, а към държавността, каза още Радев в отговор на журналистически въпрос. И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива наши пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари", заяви президентът Радев по повод подкрепата за ПИБ от страна на държавата.

президенство

"Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не винаги води до трайни решения", каза още Радев. Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа.

Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон, каза още Румен Радев пред медиите на полигона в Доброславци, където наблюдава тренировки на НСО.

Нямам официално потвърждение на поканата за парада в Москва," каза още Радев. Той посочи, че не може да рискува да попадне в карантина и изолация след едно такова посещение.

Борисов подкара джипа към Северозапада (ВИДЕО)

"Президентът определи като "въпроси от кухнята на коалицията" напрежението между коалиционните партньори
. Очевидно бъдещето, което ни очаква, е все повече България да се управлява от проблемни коалиции. Трябва да търсим изход от този модел", добави още президентът.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на излезлия аудио запис е меко казано необичайно. Този запис е груба, брутална атака срещу парламента и нашето европейско развитие, каза още държавният глава, отбелязвайки, че скандалите зачестяват.

"Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва да бъде установен и наказан", посочи още Радев и добави: Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. 

президенство

Не мога да кажа, че има напрежение в Националната служба за охрана (НСО). Това каза заместник-началникът на службата полк. Емил Тонев по повод напускането на службата на повече от двайсет души.

"Напуснали са, това си е тяхно решение в крайна сметка, службата продължава да съществува и да работи”, посочи полковникът. Днес на полигона на НСО в Доброславци държавният глава Румен Радев наблюдава редовни тактически занятия на служителите.

Сред елементите на подготовката са отработване на основни тактически действия на екипите за охрана, защита от атаки и оказване на първа медицинска помощ. “Искам да поздравя служителите на НСО за това, че с чест, всеотдайност и висок професионализъм изпълняват своите задължения, както видяхме току-що от проведеното тактическо занятие”, каза след това пред медиите президентът.