/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов продължи с инспекцията на инфраструктурни обекти из страната.

Той провери как върви ремонта на тунела "Витиня" на магистрала "Хемус", след като по-рано през деня бе на пътя Ботевград-Мездра. Качи в джипа един от техническите ръководители на обекта, за да видят от близо как се ремонтира в тунела.

Борисов подкара джипа към Северозапада (ВИДЕО)

През това време регионалният министър Петя Авармова напомни, че тунелът е затворен още от миналата година, тъй като се оказало, че има сериозни конструктивни дефекти в облицовките. Имало готов проект, който в момента се реализирал и се планира до края на 2020 година да бъдат изпълнени всички дейности по него.
 
 

Усилено се работи по модернизирането на „Витиня“ - най-дългият пътен тунел в България с дължина 1195 метра. Ремонтът на съоръжението е изключителен сложен, но строителите ще са готови до края на годината. Прави се нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 15 юни 2020 г.

Авармова обясни, че сега се прави рамкиране и запълване. Борисов разговаря с работниците. Докладваха му, че ще има два пешеходни тунела между двата ръкава на тунела и то по всички изисквания.

"Сериозна работа". "Всичко - нова армировка, бетон", каза Борисов. В отговор му докладваха, че се опитват да наваксат с работата заради пандемията, а изоставането почти са го наваксали.

Ще има LED осветление в тунела, а регионалният министър Петя Аврамова, му напомни, че ще има и вентилация. Премиерът обеща да се върнат отново на инскеция, когато работата по тунела е по-напреднала.