Радан Кънев: ГЕРБ унижи десните избиратели
Радан Кънев: ГЕРБ унижи десните избиратели / БГНЕС, архив

ГЕРБ унижи лидерите на Реформаторския блок и по този начин бяха унижени и десните избиратели. Това обяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод приетия от РБ мандат и провалените преговори за съставяне на правителство с този мандат.

Той определи и като гавра с хората факта, че кабинетът „Борисов 2" подаде оставка и уточни, че малкият бизнес и администрацията винаги страдат от смяната на властта.
По думите на Кънев темата със служебното правителство и отказа на президента Росен Плевнелиев да назначи служебен кабинет не е интересна за хората.

По тама, която се повдигна и въпросът, нарушил ли е президентът конституцията той отговори: „Пише ли срок в конституцията - не пише. Ядат ли се служебни правителства? Нямам личен коментар, не ме е вълнувала".

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ - 20.3%, БСП - 18.4%

Радан Кънев смята, че ДСБ със сигурност ще влезе в следващия парламент, без да влиза в обединения, независимо какво сочат социологическите проучвания. Той припомни, че социолозите прогнозираха победа за ГЕРБ на президентските избори у нас и на Хилари Клинтън в САЩ, но тези прогнози не се сбъднаха.

Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов

Относно новия проект на Христо Иванов „Да, България" той каза, че няма разлика в платформите на новата партия и на ДСБ. На въпроса за обединение между двете формации той отговори: „Убеден съм, че това е процес, който ще настъпи много скоро. „Да, България" събира хора, които никога не са били в политиката. Имам молба да се даде време на тези хора, да си изберат ръководство, да си приемат устава, а после да говорим за обединение".

Кои са лицата в партията на Христо Иванов?

Кънев коментира и изключването на Петър Москов от ДСБ. „Не очаквайте да кажа за него лоша дума, нашите политически пътища се разделиха - заобиколиха туловище на Бойко Борисов от двете страни, а туловището е голямо", каза лидерът на ДСБ.

Кънев: През 2016 г. рухна перверзният съюз на „тримата шишковци"

Той уточни, че решение за изключването е на арбитража на партията, а причината е, че Москов е останал при колегите си от Реформаторския блок. Не може да бъдеш в две партии едновременно, допълни Кънев.