Румяна Ченалова на протеста на разследвания Костадин Костадинов
Протестиращи от ПП „Възраждане“ блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Народното събрание и направиха опит да влязат вътре. Те искат оставката на правителството. На протеста има представители на БСП, на ДОСТ, участват и от най-знаковите лица от протеста на майките на деца с увреждания.

Впоследствие протестът им пое към финансовото министерство, а след това се насочи и към сградата на Министерския съвет. По-късно част от протестиращите се върнаха обратно пред парламента.
 

протест Възраждане


Хората са недоволни, че държавата не ги е подпомогнала по време на извънредното положение и ги е обрекла на фалити, глад и мизерия.

Сред протестиращите обаче имаше много яки момчета с безброй татуировки по мускулите. Забелязан бе и вечният участник във всякакви протести Йоло Денев, както и уволнената дисциплинарно от ВСС съдийка Румяна Ченалова. Ченалова се опита да провокира полицаите с намеци, че няма да вземат заплати и беше в ядрото на протеста пред парламента, а щурмът тръгна именно след нейни реплики и бунтарско слово на микрофона.
 

Румяна Ченалова
DarikNews.bg



Малко след началото на протеста, млад мъж се опита да нахлуе в парламента. Опитът му беше осуетен от униформените, които го арестуваха след неколкократни предупреждения да спазва дистанция.
 

БГНЕС

В сряда прокуратурата започна проверка за изразходването на партийните субсидии на "Възраждане".

БГНЕС

Държавното обвинение се сезира по случая след разследване на Васил Иванов, излъчено в „Неделята на NOVA”. То показа, че с държавните пари лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов си е купил къща за 200 000 лева и кола за 40 000 лева.

БГНЕС


Полицията предупреждава хората да стоят на дистанция, защото струпванията са забранени в условия на епидемия. Въпреки това протестиращите не носят маски, нито спазват дистанция, а се скупчват един до друг. Маски носят само униформените.

БГНЕС


Според лидера на партия „Възраждане“ ситуацията не е толкова тежка, за каквато се представя. Той директно обвини Националния оперативен щаб, че плашел хората.

Сред протестиращите има и такива, които са против ваксина срещу коронавируса, както и срещу 5G мрежата.

NOVA, БГНЕС