По-рано се опитаха да свалят украинското знаме от Столична община
В 18.00 часа започна протестът на "Възраждане" пред Народното събрание с искане за оставка на правителството.

Георги Димитров

Малко по-късно протестиращите се преместиха пред Столична община, където напрежението прерасна и се стигна до гражданско неподчинение. Те използваха стълба, с която отново се опитаха да свалят украинското знаме от общината в София, но този път полицията ги спря.

Малко след 22.30 ч. шествието им стигна до "Орлов мост", където блокираха движението.

От „Възраждане“ свалиха украинското знаме от общината в София, тя отново го окачи

Симпатизантите на "Възраждане" смятат, че правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България".

Георги Димитров

Недоволните твърдят още, че парите в държавата са свършили и затова се налага постоянно да се теглят нови дългове.

Още снимки от протеста вижте в галерията

Движението през центъра на столицата е затруднено, но не е затворено.



"България се събуди. Това правителство трябва да подаде оставка и да отиваме на избори. След това "Възраждане" трябва да започне да управлява съгласно националните интереси на страната. Кирил Петков и компания трябва да си ходят", каза един от говорещите на протеста. Според него партията ще организира "гражданско неподчинение на територията на цялата страна".

Георги Димитров

"В момента ни управляват едни марионетки, които са обучени да обслужват чужди интереси. Стоките ще достигнат до 50 на сто увеличение", каза още той и се похвали, че "той лично е свалил украинският флаг пред Столична община".



Протест на "Възраждане" има и пред областната администрация във Варна. А в Силистра привърженици на ПП „Възраждане“ протестираха срещу изнасяне на оръжие за Украйна и „въвличането на България във войната“. Те настояха и за незабавна оставка на правителството. Шествието беше под наслов „Не на войната“. Колона от автомобили и мотоциклети премина през възловите кръстовища на града.

Георги Димитров

БГНЕС