Знамето на Украйна е окачено отново на сградата на Столичната община на ул. Московска 33. 

Малко по-рано представители на партия „Възраждане“ свалиха украинското знаме от общината в София. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов и призова столичният кмет Йорданка Фандъкова да не слага чужди знамена на столичната община, защото ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна.

Костадинов дори показа сваленото знаме във видео във Фейбсук профила си. И се закани да подари знамето на украинския посланик у нас, за да "си го сложи в двора".
 
От Stolica.bg публикуваха видео от свалянето на знамето в YouTube: 

"Формално България все още е независима държава. Поради тази причина по сградите ни могат да се веят само български знамена", каза още Костадинов. 

Във видеото си Костадинов си зададе въпроса каква ще бъде съдбата на сваленото украинско знаме. И отговори: "Ние не сме като украинците, ние не горим чужди флагове. Мястото на това знаме е в украинското посолство". 

Знамето на Украйна бе окачено вчера на сградата на Столичната община в София. Решението за това предизвика редица спорове през последния месец.  

знаме украйна българия община
БТА

Припомняме, че на 7 април Столичният общински съвет реши да именува две емблематични места в София - „Героите на Украйна“ и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община.  

Областната управа на София върна решението на общинския съвет с аргумента, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата заявиха още, че са постъпили стотици сигнали от граждани. Последва и реакция на руското посолство в България. Въпреки това обаче общинските съветници отново прегласуваха решението