Прокуратурата в града с подробности за инцидента
След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности за инцидента, съобщава NOVA.

DarikNews.bg

66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, заявиха преди минути от прокуратурата в града.

Втора жертва на експлозията в жилищен блок във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Самоличността на двата трупа не е установена. Те са намерени в два съседни апартамента”, посочи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

DarikNews.bg

„Ще се въздържа от коментар за конкретни причини за взрива. Все още не е ясно кое  се е случило първо - пожарът или взривът.

DarikNews.bg

Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива.

DarikNews.bg

Няма очевидци, които да потвърдят какво се е случвало преди самия взрив”, каза още Конов. 

Жена загина след взрив в апартамент във Варна, 7 души са в болница (ВИДЕО)

„Рано е да се каже дали става въпрос за умисъл. Работим по две версии - нелеп инцидент или умишлени действия”, обясни окръжният прокурор. „По първоначална информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ.

DarikNews.bg


Тя беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели”, добави Конов. 

DarikNews.bg

„Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от кръга му.

Взрив разтърси жилищен блок във Варна, има загинал (ВИДЕО/СНИМКИ)

Предвиден е и допълнителен оглед на местопроизшествието”,
допълни окръжният прокурор. „Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване.

DarikNews.bg

Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества”, обясни Конов. В рамките на днешния ден се очаква да бъде разпространена снимка на издирвания Веселин Димитров. 
nova.bg