Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през болнични заведения.

БГНЕС

Инцидентът е станал около 4,20 часа след полунощ в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива, съобщава NOVA.

БГНЕС

90-годишен мъж е в болница с опасност за живота след взрив на газова бутилка

По първоначални данни на МВР са пострадали 4 жени и 3 деца, които са вдишали дим. Откарани са в болница за оказване на медицинска помощ, без сериозни наранявания.
 

Знае се, че апартамента обитавал 60-годишен мъж, живеел там на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

Взрив унищожи апартамент на Кичка Бодурова в Лас Вегас

"Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме - целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудя всички хора. После дойде пожарната", сподели един от живеещите в сградата. 

БГНЕС

Взрив до българското посолство в Подгорица

"Беше около 4 часа. Един трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. В кухнята, в банята. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок.

БГНЕС

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

БГНЕС

„При нас постъпи сигнал за взрив. Материалните щети са сериозни. 11 човека бяха изведени. 7 възрастни и 4 деца. Към момента лекарите казват, че една жена е с по-висока степен на обгазяване. Има една жена, за която няма яснота дали е била в сградата или не. Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

БГНЕС

Малко след 7 часа от петия етаж беше свалена и възрастна жена.

Пожар избухна в онкологичното отделение на пловдивска болница (ВИДЕО)

Жителите на блока са изведени. Пожарът е погасен с усилията на 6 екипа от 20 пожарникари и техника. Предстои оглед и изясняване на причините за възникналия огън, съобщиха от МВР.
 

Все още се издирва жена, която е живяла в съседния апартамент на този, който бил взривен. Тя е била на около 50 години. За собственика се твърди, че не е в сградата.

Съседи се съмняват, че именно той е причинил взрива с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. Младият мъж направил цялостен ремонт на жилището. A след това изгонил баща си.

БГНЕС

По информация на полицията той е бивш служител на реда. „Мъжът е бил бивш полицай. На този етап няма данни, че в жилището са били съхранявани взривни вещества. Веселин Димитров се издирва, както и жената, с която е живеел”, каза директорът на полицията в морската ни столица комисар Даниел Пашов.
NOVA