Един човек се издирва
Двама души загинаха, а 18 са изведени от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.  

БГНЕС

За пожара, причинен от взрив, тази сутрин във варненския квартал "Владислав Варненчик" е образувано досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Взрив разтърси жилищен блок във Варна, има загинал (ВИДЕО/СНИМКИ)

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, с големи щети е трето жилище. Предстои да бъде направено изследване на жилищния блок дали е годен за обитаване.

БГНЕС

След избухването на пожара от входа са изведени общо 18 души. Седем, включително 3 деца, са настанени за лечение.
 


Във взривения апартамент е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се махне от жилището, което е собственост на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие.

БГНЕС

Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване.

Работата по разследването продължава.