След среща при премиера лидерът на НФСБ отново предложи промени в Закона за хазарта.

Законопроектът вече е внесен в деловодството на парламента, а за него Симеонов е получил подкрепата от министрите на спорта и финансите – Красен Кралев и Владислав Горанов, както и лично от премиера Бойко Борисов. Проектът предвижда в тази сфера да има само държавен монопол и лотарийните игри да се организират само от Тотализатора.

"Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС. Така ще е гарантирано, че част от печалбите от този бизнес ще отиват за спорта и здравето на нацията“, аргументира предложението си лидерът на НФСБ.

"Имахме среща при премиера по искане на Валери Симеонов във връзка с предложената от негова страна инициатива и се чуха позициите на Министерството на младежта и спорта, че подобна промяна със сигурност ще осигури допълнителен ресурс за спорта и това сякаш изглежда така", коментира финансовият министър Владислав Горанов.

"Не става въпрос за национализация, а за монополизация. За национализация не бих говорил, защото ние няма да отнемем нито един актив на сегашните оператори", обясни Горанов. Министърът има идея също така Комисията по хазарта да стане едноличен орган. Очакваме и позицията на Националната лотария по проектозакона за хазарта.