Продължава делото за изгорелия влак София - Кардам
Продължава делото за изгорелия влак София - Кардам / снимка: Sofia Photo Agency, aрхив

В Плевенски окръжен съд днес ще се проведе поредното заседание по делото за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха девет души. Разпитани са всички свидетели и са събрани всички доказателства.

По искане на адвокатите на подсъдимите са призовани нови двама свидетели, съобщи по-рано пресаташето на съда Силвия Кръстева. Това са директорката на дирекция "Пътнически превози"-София и член на превозната бригада, който е бил във влака и не е разпитван до момента дори на досъдебно производство. Предстои да бъдат чути и обясненията на подсъдимите, тъй като те са заявили, че ще дават показания, след като бъдат събрани всички доказателства по делото.

На предишното заседание преди месец съдът обърна внимание на страните, ако имат нови доказателствени искания, те да бъдат направени преди днешната дата, за да не се стигне до ново отлагане на делото. Ако няма други искания, то евентуално би следвало производството да приключи след обясненията на подсъдимите,  коментира съдия Кръстева.

Трагедията с влака София-Кардам се случи в нощта на 28 февруари и 1 март 2008 г. При пожара загинаха девет души. И досега обаче наказани за инцидента няма. Смъртта си в пожара на гара Червен бряг намериха Антоанета Апостолова, Валерия Желева, Галина Иванова, Даниел Вичев, Елена Халачева, Калчо Енчев, Мая Мишева, Рашо Рашев и Стоян Ковачев. Всички те изгоряха в огнения ад, заключени в кушет-вагона.

Новини от Плевен