Професорката, която написа тройки на студенти с празни изпитни листове, подаде заявление за преустановяване на служебните й правоотношения, съобщи NOVA. Вчера медията излъчи репортаж за случая. Междувременно в социалните мрежи се организира протест в нейна подкрепа.
 
Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие професор Соня Докова предизвика вълна от критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише "Среден 3" на студентите, предали празни изпитни листове.
 
Скандал: Преподавател пише тройки и четворки на предали празен лист студенти

"Радвам се, че имаше толкова бърза реакция от нашия университет. Длъжни сме да кажем истината за това, което се е случило", коментира студентката от УНСС Ангелина Георгиева, която е била на изпита.
 
"В този случай няма победители. И двете страни са загубили по някакъв начин", допълни Кезим Медев.
 
Студентите са написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.
 
Проф. Докова е преподавател с 40-годишен опит и ръководител на Катедра "Регионално развитие" в УНСС.
 
"Името на професора в този университет се споменава с уважение и респект. Тя е много точна при даването на оценки. Няма да допуснем тя да си тръгне просто така", заяви третокурсникът Хюсеин, който организира протеста в подкрепа на преподавателката.
 
От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 2” въз основа на техния текущ контрол, но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.
 
nova.bg