Бойко Борисов Румен Радев
Бойко Борисов Румен Радев / БГНЕС
До този момент с президента Румен Радев сме в прекрасен диалог, заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов. Той изрази надежда отношенията да продължат по същия начин и занапред.

Премиерът подчерта, че се държи отговорно и неговото мнение е, че нито той, нито министрите му са уронили престижа на Радев. Борисов подчерта, че има уважението и диалогичност към президента. Премиерът допълни в отговор на въпрос, че колкото е опасно за държавата да падне един кабинет, толкова е опасно и да падне президентът.

Радев към Борисов: Национална сигурност не се гради със смяна на позицията (ВИДЕО)

Борисов посочи, че винаги, когато участва в срещи, има представител на президентската институция. "Ние разговаряме с президента, той ми разказа за посещението си в САЩ, обсъдихме още няколко теми", каза Борисов. По думите му, двамата имат прекрасен тон в отношенията си. Не съм усетил и нотка, че някой се готви за война с нас, заяви премиерът.

Премиерът: Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети

"Апелът ми към всички е за повече такт и внимание, защото лесно може да се счупи всичко", каза министър-председателят. Той призна, че няма как да влияе на това, че в Народното събрание се води война с партията, издигнала президента. Според него хората на президента в парламента нападат по-често ГЕРБ, отколкото обратното.

Президентът: Решението за модернизация на въоръжените сили е в ръцете на премиера

В отговор на въпрос премиерът каза, че първите цигулки - той и президента, свирят в една тоналност, а беквокалистите - Елена Йончева, Корнелия Нинова и Цветан Цветанов имат друга роля. "Молбата ми е ставащото в Народното събрание да не се отразява на нашите отношения с президента", посочи министър-председателят.

 
БТА