/ БГНЕС
Радев: Премиерът губи контрол върху партията си
94778
Радев: Премиерът губи контрол върху партията си
  • Радев: Премиерът губи контрол върху партията си
Решението и за самолетите, и за цялостната модернизация на въоръжените сили, е в ръцете на премиера. Негова е и отговорността, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като откри новата академична година в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
 
Американският посланик предупреди правителството да внимава за изтребителите

"Аз очаквах премиерът да озапти бек вокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво", каза президентът в отговор на въпрос дали ще разговаря с министър-председателя Борисов по ключови въпроси, свързани с модернизацията на армията.
 

БГНЕС


Радев: Правителството цели да протака въпроса със закупуването на нови бойни самолети

"От всички действия на партия ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си или я насърчава в битката, така че не виждам вече смисъл от такава среща", отбеляза държавният глава.
 
БСП: Скандал с "Грипен"-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента

На уточняващ въпрос има ли напрежение между ГЕРБ и президента, Румен Радев отговори: "Води се тази битка, макар че не смеят официално да я обявят, но считайте, че щом като я търсят - ще я получат. Това, което ме смущава повече, не е тази битка, това са всички процеси, които стават в страната и то на фона на предстоящото Европейско председателство. Не заради това, дали то ще бъде успешно, или не. Считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба, такава е практиката в Европа", каза държавният глава.
 

БГНЕС


Борисов: Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители

"Мен ме притеснява начинът, по който гледаме на това Европейско председателство, това, което искаме да извлечем от него", посочи президентът Радев. "Мисля, че управляващите гледат на това Европейско председателство, като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън. Рискуваме точно то да се превърне в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят навсякъде из страната", коментира държавният глава.
 
На въпрос дали "тези "гейтове" ще дестабилизират коалицията", президентът каза, че трябва да се обърне внимание на управленския модел - и в страната, и тук.