/ iStock/Getty Images
АПИ призовава гражданите, на които не им се налага спешно пътуване, да изчакат
Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които през нощта и утре не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите да отложат тръгването. Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи, съобщи пресцентърът на АПИ.

Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване на републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия. За повишаване безопасността при пътуване ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Полицията в Ловеч апелира да не се пътува по пътя София-Варна в Ловешко

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.