Жълт код за валежи и гръмотевици е обявен в три области в Северна България
Във вторник преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд, главно над Западна и Централна България, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията през нощта срещу сряда в северозападната част от страната.

Температури до 34 градуса през май

Жълт код е обявен за областите Видинска, Монтанска и Врачанска за вторник, 15 май, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Синоптиците предупреждават, че привечер във вторник и през нощта срещу сряда в тези райони ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Остава и опасността от градушки там. Очакваните количества на валежа са около и над 30 л/кв.м за 3-6 часа. 

Максималните температури във вторник в страната ще са между 23 и 28 градуса.

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

слънце небе облаци
ThinkStock/Getty Images

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-22 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА