Предишното управление докарало болницата в Девин до тежката ситуация
Предишното управление докарало болницата в Девин до тежката ситуация / снимка: www.sxc.hu
Предишното управление докарало до тежката ситуация болницата в Девин
58019
Предишното управление докарало до тежката ситуация болницата в Девин
  • Предишното управление докарало до тежката ситуация болницата в Девин

Предишното управление е докарало до тежката ситуация болницата в Девин. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

От ГЕРБ показаха документи, според които през 2009 г. Общинският съвет в Девин е одобрил на изпълнителния директор на болницата заплата в размер на 400% от средната заплата в лечебното заведение.

"Не смятам, че констатацията, че държавата тотално е абдикирала от общинското здравеопазване и болници фалират - има нещо общо с ГЕРБ. Това са решения на общинските съвети през годините - и за болницата в Оряхово, която е 100% общинска собственост и е управлявана по времето на БСП, и за болницата в Девин, която също е 100% общинска собственост и е управлявана по времето на ДПС. В моментите, когато общинският съвет много добре е знаел, че има финансови затруднения и болниците са били във финансов колапс, заплатите на управителите на тези лечебни заведения, назначени от партийните им централи, са били по 380 и 400% от средните лекарски заплати. Кой е докарал тези болници до това лошо финансово състояние? Тук стоят подписите, тогава като председател на Общинския съвет в Девин, на г-н Елин Андреев, който в момента е депутат от ДПС, и на още много други партийни функционери", коментира министър Десислава Атанасова.