/ Георги Димитров
Започна първото заседание на правната комисия в 45-то Народно събрание.
 
Дневният ред на комисията включва шест проекта за промени на Изборния кодекс и един за промени в Закона за политическите партии.

правна комисия
Георги Димитров

Председателят на парламента Ива Йроданова-Рупчева предложи в дневния ред да бъдат включени и двата проекта за решение за налагане на мораториум върху определени действия на Министерски съвет в оставка на Мая Манолова и Корнелия Нинова.

правна комисия
Георги Димитров

Комисията обаче прие да разгледа предложението на Корнелия Нинова, което предвижда налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата и държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 процента държавно участие.
 
В началото на заседанието на комисията нейният председател Радостин Василев заяви, че гражданите са поставили "огромна отговорност" върху народните представители чрез избирането им. Той призова комисията да заседава така, че депутатите да покажат, че са в парламента не да защитават лични, семейни или бизнес интереси, а в защита на обществения интерес.

Радостин Василев
Георги Димитров

Николай Хаджигенов
Георги Димитров

Анна Александрова
Георги Димитров

БТА