Праматарски: Тити Папазов може да бъде новият кмет на София
Праматарски: Тити Папазов може да бъде новият кмет на София / netinfo

Константин Папазов може да победи Бойко Борисов и да бъде новият кмет на София. Това заяви в интервю за Дарик лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски.

В понеделник стана ясно, че Демократическата партия издига кандидатурата на треньора на националния отбор по баскетбол Константин Папазов за кмет на София.

Пред Дарик Праматарски не скри притеснението си от това, че миналата есен Папазов беше в инициативния комитет за издигането на Георги Първанов за втори мандат на „Дондуков 2”.

„Притеснява ме и това беше първият въпрос, който му поставих на срещата с него. Държах да получа първо този отговор, защото не искаме да има дубльор и поставени лица, искаме много ясна кандидатура”, обясни лидерът на Демократическата партия.

Праматарски изрази надежда около тази номинация да се обединят всички десни партии в столицата, за да не се стига до служебна победа на настоящия градоначалник Бойко Борисов. Все още не са водени разговори с останалите партии от дясно, тъй като единственото условие, което е поставил Папазов, било да се изчака до датата 22 август, дотогава той имал ангажименти с баскетболния тим.

Праматарски изрази увереност, че на местния вот Константин Папазов ще стигне до балотаж. „Той никога не се е борил за второ място. Смятаме, че не само, че ще стигне до балотаж, но се надяваме това да бъде новият кмет на София. Искаме промяна на статуквото.”

В коментар на прогнозите на анализатори, че кандидатурата на Папазов ще отклони гласове и ще направи възможна победата на Бойко Борисов още на първия тур, Праматарски попита „Да отклони гласове от кого, има ли други кандидати от десницата в момента?”

Цялото интервю с лидера на Демократическата партия четете в рубриката Интервю