/ БГНЕС, архив
Ще призовават публиката на спортни мероприятия с клип за толератност
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще предложи нормативни промени за повишаване на контрола при присъствието на деца на спортни мероприятия. Това е станало ясно на проведена работна среща с представители на Българския футболен съюз (БФС), Столична община, СДВР, Агенцията за социално подпомагане, охранителни фирми и др., във връзка с последния случай на деца с изрисувани свастики по време на футболната среща Славия - Левски, съобщиха от пресцентъра на агенцията.
 
Промените ще включват забрана за символи на насилието и свастики, защита на децата на спортни мероприятия, санкции за родителите.
 
Разследват случая с неприличните надписи върху деца на стадиона

Целта няма да бъде да спрем децата да ходят на спортни събития, а да няма повече подобни ситуации, обединиха се представителите в срещата.

В момента върху двете момчета от футболната среща се оказва негативно влияние и са сочени като примери за лошо поведение, което им оказва психически тормоз. Реално вината не е тяхна, а на родителите, обяснили специалистите по време на срещата.
 
Непознат изрисувал децата на мача Славия - Левски

Предстои да бъдат изготвени информационни материали, които да се разпространяват на гражданите преди спортни мероприятия за правата на децата. Агенция за закрила на детето разработва и идея за клип, който да се пуска на таблата преди всяка спортна среща и да призовава публиката за толератност заради присъствието на непълнолетни и малолетни.
 
 

Левски загуби финала за Купата на България срещу Славия след дузпи. Левски няма трофей вече 9 поредни години. Левски...

Публикувахте от Miro Bachkov в 10 май 2018 г.


Експертите са се разбрали още да бъде организирана национална среща между Държавната агенция за закрила на детето, БФС, Агенцията за социално подпомагане (АСП), МВР със спортните и фен клубове и федерации във връзка с насилието на деца по време на спортни събития.