/ БГНЕС
Как ще наказват футболните хулигани?
97329
Как ще наказват футболните хулигани?
  • Как ще наказват футболните хулигани?
25 дни арест за футболно хулиганство. Тази идея обсъжда работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство. Предвижда се на първо време да се подготвят спешни законодателни промени, които да влязат в сила до началото на първенството през август. А до края на годината да бъде приет и изцяло нов документ.

Забрана доживот за посещение на футболен мач предвижда новият Закон за футболното хулиганство

Пред Дарик председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов обясни, че обмисляните идеи са заимствани от световната практика. Спешните мерки предвиждат четири вида наказания.

"На първо място до 25 дни арест в съответното поделение на МВР. На второ място забрана за посещаване на спортни мероприятия, като се почне една до няколко години, а при особено грубо нарушение, което е и престъпление, като например момчето, което хвърли бомбата и обезобрази полицайката, при такова нарушение на такъв привърженик ще му бъде забранено да посещава спортни мероприятия за цял живот", обясни той.

Цацаров: Санкциите за футболните хулигани трябва да бъдат жестоки

"На трето място обществено полезен труд. В зависимост от нарушението се предвижда от 80 до 320 часа. И на четвърто място има и финансови глоби", обобщи Атанасов.

Наказанията ще зависят от степента на нарушение. "Едно е да влезеш на спортното игрище, съвсем друго е да издигнеш плакат, който съдържа нецензурни думи", коментира още той.

Оставиха в ареста мъжа, който рани тежко полицаи с бомбичка, той им се извини

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев заяви, че се издирват родителите на двете малки деца от мача Славия-Левски, които бяха с нарисувани по тялото свастики.
 
 

Левски загуби финала за Купата на България срещу Славия след дузпи. Левски няма трофей вече 9 поредни години. Левски...

Публикувахте от Miro Bachkov в 10 май 2018 г.

Разследват случая с неприличните надписи върху деца на стадиона

"Да кажат клубовете защо има такива хора. Това са техни фенове, хора, които отиват и купуват билети. МВР се появяваме накрая, ние трябва да изгоним децата и се оказваме лошите, защото ги хващаме. Един родител ще реагира веднага обратното, може би и част от обществото. Другата част ще каже "Браво". Но преди МВР да се появи, къде са всички останали", запита министър Радев.

На 19 юни ще се проведе кръгла маса в Народното събрание, на която ще бъдат представени и обсъдени всички мерки, които ще се вземат във връзка с футболното хулиганство.