Безпрецедентна по размери операция провежда МВР в града, увери главен комисар Ивайло Иванов
Безпрецедентна по размери операция се провежда в Костенец, за да бъде открит Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си жена. Това обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг пред медиите. Той допълни, че се използва много голям човешки ресурс, но не уточни колко са полицаите в района.
 
Осми ден от началото на издирването на Стоян Зайков в Костенец няма следа от него.
 
Заподозреният за двете убийства в Костенец набелязал нови жертви?

Главният секретар допълни, че се проверява всяко едно помещение в града. Проверен е бил и сигнал, че Зайков е в Сандански, но информацията не е била потвърдена.

„Полицейското присъствие в Костенец е безпрецедентно по мащабите си, толкова много полицаи и жандармерия не е имало дори при охраната на масови мероприятия“, допълни Иванов. Входовете и изходите на града са блокирани, всички преминаващи се проверяват основно. Мащабни са и проверките на всички къщи и помещения, където би могъл да се укрива Зайков.

Хората помагат на полицията в търсене на убиеца от Костенец

МВР е предприело и специални охранителни мерки за седем души, за които има съмнения, че са в неписан „черен списък“ на Зайков, който в последните години имал препирни с тях.

БГНЕС, архив

До момента не са готови експертизите, които да докажат връзката между двете убийства - на бившата приятелка на Зайков, и на неговия трети братовчед. До момента е ясно, че мъжът е убит на 14 май вечерта с двуцевно гладкоцевно оръжие 12-ти калибър с патрони със сачми.
 
10 май: 38-годишна жена убита до дома си в Костенец

Зайков все още не е обявен за международно издирване, тъй като заради предишни престъпления има забрана да напуска страната.
 
15 май: Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)

43-годишният Стоян Зайков е издирван за убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова и третият си братовчед Валентин Петров.
БТА , БГНЕС