/ БГНЕС, архив
Седми ден без успех МВР търси Стоян Зайков от Костенец
101583
Седми ден без успех МВР търси Стоян Зайков от Костенец
  • Седми ден без успех МВР търси Стоян Зайков от Костенец
Седми ден МВР продължава безуспешно да издирва Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си приятелка в Костенец.

38-годишна жена убита до дома си в Костенец

Днес Зайков бе търсен в местното село Очуша с 52-ма души население. Полицията получила сигнал, че издирваният може да се укрива в една от къщите в селото. По време на проверката на адреса дори била използвана светлинно-звукова граната, но напразно, тъй като Зайков изобщо не бил в къщата.

43-годишният бивш затворник Стоян Зайков се издирва от петък насам. Тогава пребита и застреляна бе открита бившата му приятелка и майка на детето му - 38-годишната Милена Шишкова.
 
Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)

След като повече от пет дни МВР не успя да открие Зайков, вчера убит в къщата си бе намерен и съседът му - Валентин Петров. Първоначално от МВР заявиха, че Петров имал здравословни проблеми, а вътрешният министър Младен Маринов каза, че първоначалният оглед не открил след от стрелба или борба. Накрая обаче се оказа, че Петров все пак е убит, при това с изстрел от ловна пушка.

МВР, пресцентър

От МВР обаче и до момента не потвърждават със сигурност дали Зайков е извършител и на второто убийство. Не е отхвърлена нито версията, че Петров е укривал Зайков в дома си, нито тази, че му е бил съучастник в престъплението. Все още не е потвърдено и дали има връзка между двете убийства, тъй като оръжието, с което са извършени, е различно.
 
Заподозреният за убийството в Костенец: Асоциален, труден характер и без телефон (ВИДЕО)

До момента е ясно, че Зайков и Шишкова имали проблеми и живеели разделени. Засега няма информация Зайков да е бил в лоши отношения с Валентин Петров. В Костенец продължава издирването с участието на полиция, жандармерия и Специализирания отряд за борба с тероризма.