/ БГНЕС, архив
Продължава издирването на Стоян Зайков
Няма установена връзка между убийствата в Костенец
101574
Няма установена връзка между убийствата в Костенец
  • Няма установена връзка между убийствата в Костенец
Все още МВР няма резултат от издирването на Стоян Зайков. Това стана ясно от думите на главния секретар на силовото ведомство Ивайло Иванов. Полицията търси Зайков за убийството на жена му, което се случи преди седмица в Костенец.
 
Градът продължава да е под сериозна полицейска обсада, в очакване Зайков да бъде заловен.

Откриха труп до къщата на издирвания за убийството в Костенец
 
След като 38-годишната Милена Шишкова бе намерена в петък сутринта на метри от къщата си пребита и застреляна, а пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта й, МВР започна да издирва 43-годишния Стоян Зайков – бивш приятел и баща на детето на убитата.
 
И до днес обаче Зайков си остава в неизвестност. В сряда бе открит мъртъв съсед на заподозрения, за който стана ясно, че му е трети братовчед. Първоначално от МВР съобщиха, че при огледа на жилището, където е намерен вторият труп, не са открити следи от стрелба или борба, но по-късно стана ясно, че мъжът е застрелян с ловна пушка.

Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)
 
Главният секретар на МВР поясни тази сутрин пред медиите,че все още няма установена категорична връзка между двете убийства. Междувременно се появиха спекулации, че Зайков се е укривал именно в дома на братовчед си, но засега разследващите не потвърждават информацията. Въпреки това стана ясно, че убитият вчера мъж е отказал да пусне полицията в дома си, когато са искали да проверят къщите в района. Държал се е спокойно и не е давал индикации да е притеснен или заплашван.

Заподозреният за убийството в Костенец: Асоциален, труден характер и без телефон (ВИДЕО)
 
В Костенец продължава да има засилено полицейско присъствие, като включително там се намира и отряда за борба с тероризма.