/ iStock/Getty Images
Ново убийство в Костенец. Тялото на мъж беше открито до къщата на издирвания 43-годишен Стоян Зайков. Той е заподозрян за  убийството на бившата си партньорка, която беше открита в петък. Вече шести ден спецчасти се опитват да издирят и арестуват мъжа.

Откриха труп до къщата на издирвания за убийството в Костенец

„Последно, по данни до този момент, човекът е видян жив около 18:00 часа вчера. Раната е около брадата му. Една рана от огнестрелно оръжие. Двете убийства са извършени с две различни оръжия”, обясни Наталия Николова, окръжен прокурор на София на брифинг в Костенец.

Заподозреният за убийството в Костенец: Асоциален, труден характер и без телефон (ВИДЕО)

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

38-годишна жена убита до дома си в Костенец

По думите му, нови сигнали за издирвания мъж няма, а всички, получени до момента, са проверени. Проверени са и всички места, където евентуално може да е пребивавал заподозреният. Към този момент не е получен сигнал, в който категорично да се твърди, че мъжът е забелязан в района или на друго място.