Осми ден претърсват Костенец и околностите за Стоян Зайков
Осми ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков в Костенец. Градът е под полицейска обсада.
 
Хората помагат на полицията в търсене на убиеца от Костенец

Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на издирвания. Засега не е ясно дали именно Зайков е извършителят и на второто убийство.
 
Междувременно вчера се стана ясно, че заподозреният за двете убийства Стоян Зайков е набелязал нови жертви. От ръководството на МВР знаят за черния списък, съобщава NOVA. В него фигурират около 10 души от близкото обкръжение на убитата в четвъртък Милена Шишкова. От вътрешното министерство са взели охранителни мерки, за да не бъде застрашен животът им.
 
Седми ден без успех МВР търси Стоян Зайков от Костенец

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че вторият убит в Костенец е застрелян на 14 май. Най-вероятно е застрелян с преправена ловна пушка. В къщата му не е влизано с взлом, а най-вероятно през отворен прозорец. В къщата има изолирано ДНК, но все още няма резултати от него.

Стоян Зайков
МВР, пресцентър

10 май: 38-годишна жена убита до дома си в Костенец

„В Костенец няма спомен да се е получавала такава ситуация - две убийства. Хората са притеснени особено около местата, където са станали убийствата”, заяви кметът на града Радостин Радев.
 
15 май: Ново убийство в Костенец (ОБЗОР)

Костенец и селата наоколо са под полицейска блокада вече седмица. Спецчастите продължават да претърсваха не само в Костенец, но и в околностите.
nova.bg