Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили
Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили / снимка: БГНЕС, архив
Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили
81926
Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили
  • Порой наводни пътя при Поповица, има закъсали автомобили

Порой, придружен с градушка, затвори пътя Пловдив-Хасково при село Поповица, съобщи за Дарик областният управител Розалин Петков.

По думите му от проливния неделен дъжд са наводнени и десетина дворове на къщи. Екипи на пожарната са изпратени на място да отводняват и оказват съдействие на закъсалите автомобили. Пострадали хора няма. Трафикът в неделя вечерта временно бе отклонен към магистрала „Тракия“.

Наводненият участък бе пуснат малко след полунощ, тъй като тогава водата се оттече,  но сега състоянието е критично, алармира тази сутрин зам.-кметът на община Садово Петър Георгиев.

Той уточни, че рано сутринта отново е започнало да вали много силно и все още продължава, а по трасето се стича вода като река. Георгиев допълни, че сигнализирал за проблема на полицията, но все още пътя не е затворен повторно.

Водата от главния път се стича към дворовете на хората, съобщи тази сутрин говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев, позовавайки се на получените сигнали. Към мястото пътуват пожарни коли и дежурни екипи. Отново има закъсали автомобили.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Други новини от Пловдив