/ ThinkStock/Getty Images
При една от операциите на МВР срещу телефонни измамници са задържани четирима мъже в област Габрово. Всичките те са криминалнопроявени, с множество регистрации за измами; трима от тях са и осъждани, съобщават от МВР. Задържането им е осъществено на 31 януари - непосредствено след телефонна измама в София на 22-годишна столичанка.

Нова телефонна измама, как да се предпазим

Други двама са задържани в столицата в момент на вземане на плика с парите от телефонна измама.При претърсванията са открити и иззети множество мобилни телефони и СИМ-карти, батерии, зарядни устройства и други вещи.

Разказ от първо лице: Кюстендилец разкри как е бил нает за телефонна измама

Междувременно, при полицейски действия във Враца и Стара Загора също са били задържани общо четирима мъже, съпричастни към телефонни измами.

11-годишно момиче предаде на мним лекар хиляди - в лева, евро и златни накити

Разследването за случая във Врачанско започнало през миналата седмица след подаден сигнал от възрастна жена, станала жертва на сценарий за помощ при полицейска операция и оставила в подлез в града 830 долара, 55 евро и 220 лева.

За броени часове жена два пъти стана жертва на телефонни измамници

При случая в Стара Загора до залавянето на лицата се стигнало след подадени сигнали на 11 и 25 януари от две възрастни жени. Измамата била по познатата схема, че се помага на полицията, а на жените им били отнети общо 9845 лева.
 
БТА