/ iStock/Getty Images
Възстановяват се плановите операции в столицата
"Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на общопрактикуващите лекари при изпълнение на ваксинацията". Това съобщи д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ по време на заседание на Софийския оперативен щаб във връзка с пандемията COVID 19, съобщиха от Столична община.

418 новозаразени с коронавирус за денонощие, 57 загубиха битката с болестта

Чрез системата, общопрактикуващите лекари ще имат възможност да заявяват количество и вид на ваксини.

Д-р Пенчев съобщи, че до момента в София са направени над 200 354 ваксини. "Очакват се нови доставки на ваксини и през следващата седмица", посочи също д-р Пенчев.

Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca (ВИДЕО)

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че Столична община работи съвместно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична подкрепа за по-добрата организацията на работа.

Продължава поставянето на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на „Аварийна помощ и превенция“ извършва ваксинация в социалните домове за възрастни хора и на работещи в театрите.

Бълария получи нова доставка от ваксините срещу COVID-19

"За днешния ден през COVID кабинетите в общинските поликлиники са преминали 324 пациента, от които 77 са положителни или 23%. Констатира се тенденция за намаляване на заболеваемостта в София", каза също д-р Пенчев, както и директорите на общинските многопрофилни болници Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ, в които са разкрити ковид отделения.

Възстановява се плановата оперативна дейност на територията на София-град. Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, публикувана на сайта на СРЗИ. Заповедта влиза в сила от днес.

Цялата заповед може да видите ТУК.