Сигнал за пожар, възникнал в месопреработвателно предприятие във Велико Търново, е постъпил тази вечер, съобщи пресцентърът на МВР.

Малко преди полунощ огънят бе локализиран, гасенето продължава.
 
Пожар унищожи складове в Русе (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пламъци са обхванали производствено хале на площ 6 дка, в което има оборудване за производство и съхранение на месни продукти, уточниха от полицията.
 
Огънят е засегнал лесногорими конструкции, заяви пред БНР директорът на областната противопожарна служба комисар Красимир Кръстев. Става дума за огромни площи с обшивки от стиропор, които спомагат за разрастването на пламъците в месокомбината, чийто собственик Величко Минев отказва информация.

През август: Пожар избухна в склад в София (ВИДЕО)

Според първоначалната информация се е възпламенила поточна линия. Запалил се е стиропор и така огънят се е разраснал. Малко по-късно се е подпалила смола на покрива на сградата и се е стигнало до втори пожар, съобщи NOVA.
 


В действията по погасяване на пожара участват 12 пожарни екипа и автомеханична стълба. Целият свободен от дежурство състав, заедно с огнеборци от Габрово, Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов и Елена, също са на терен и са се включили в потушаването на огъня.
 
Не са отчетени замърсявания над нормите при направените замервания на въздуха във Велико Търново. На този етап не е ясно от къде е тръгнал огънят, както и не се знае каква е причината за възникването му.