Пиян закла любовницата си в сливенското село Тополчане
Пиян закла любовницата си в сливенското село Тополчане / netinfo

59-годишен мъж закла приятелката си в сливенското село Тополчане вчера около 5 часа сутринта. Убитата 47-годишна жена е била намушкана няколко пъти с кухненски нож в шията.

Причината за тежкото престъпление е битов скандал, съобщи на брифинг зам.-директорът на сливенската полиция комисар Йордан Дончев. “Мотивът за убийството не е ясен. По време на инцидента мъжът е бил пиян. Оръжието на престъплението е намерено и иззето от разследващите полицаи”, заяви комисар Дончев.

Вчера следобед убиецът е направил опит да се самоубие, след като е скочил в кладенец. Той е бил изваден от негови съселяни и задържан от пристигналия на мястото на инцидента полицейски екип. Жертвата на престъплението е била намерена от дъщеря си около 15.30 часа, когато е подаден и сигналът в полицията, че мъж прави опити да се самоубие.

Убиецът Йордан и жертвата Янка са живеели на семейни начала. Йордан е трябвало да се пенсионира. Той е работил като шлосер в Сливен. Бил е и ловец. Пушката е иззета от полицията.

Убитата е била вдовица с две деца. Днес се очаква съдебномедицинската експертиза. Прокурорът Атанас Попов коментира, че убиецът вече е разпитан и ще му бъде повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс – лишаване от свобода от 10 до 20 години. Днес ще му бъде предявена постоянна мярка „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

Други новини от Сливен