Пенсионираха полицейския шеф, с чийто джип опита да избяга убиеца от Въча
Пенсионираха полицейския шеф, с чийто джип опита да избяга убиеца от Въча / cнимкa: DarikNews

Полицейският шеф, собственик на джипа, с който заподозреният в двойното убийство край язовир Въча се опита да избяга, е подал рапорт за пенсиониране. Това заяви за Дарик директорът на пловдивската полиция главен инспектор Тодор Чонов. Той обаче отрече решението му да е продиктувано от трагедията в понтонната къщичка. 

Началникът  на Специалното охранително поделение на МВР в Пловдив Павел Костадинов бе разпитан в Смолянския окръжен съд преди четири дни. Той бе извикан да дава показания заради това, че заподозреният в двойното убийство Виктор Траянов се опита да избяга с неговия  джип "Тойота Лендкруизър". 

Костадинов е приятел с бившия митничар и собственик на понтона Валентин Пеев и често посещавал мястото, но същата вечер не е бил там. 

Софиянците Борис Сбирков и Мартин Кючюков бяха убити при въоръжен инцидент, станал на 16 ноември в понтонна къщичка на язовир Въча в община Девин. Седмица по- късно Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на обвиненият в убийството им 30-годишен Виктор Траянов, също от София.