Депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира решението да внесат сигнал до главния прокурор относно собствеността на руската църква, около която нашумя скандал след нейното затваряне, предизвикано от експулсираното на трима свещеници.

Подадохме сигнал до прокуратурата за собствеността на Руската църква - според нас дори не е руската държава, актувано е за руското посолство, правоприемност от царска Русия - за нас това звучи абсурдно, но само прокуратурата може да се произнесе. По досието липсват документи за собствеността, според нас има престъпление от нотариуса, издавайки този акт, затова трябва да се провери. Надявам се прокуратурата да иска разваляне на този нотариален акт, за да се върне собствеността на българската църква, посочи Пеевски.

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев със сигнал до главния прокурор за Руската църква

Той коментира, че "Възраждане" са си направили кампания относно решението за предаване на дефектни ракети за комплекс C-300 за Украйна. "Просто създават една фалшива тема, за да има оборот от новини", заяви Пеевски на въпрос дали наистина отслабват отбранителните способности на България с тази постъпка.

Народният представител не подмина и темата със смяната на националния празник, след като днес Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ няма да подкрепят смяната на 3 март с 24 май за национален празник. "ГЕРБ се отказаха от смяната на националния празник, без тяхните гласове няма как тази промяна да се случи", посочи Пеевски.

"Ние сме твърдо против 20% ДДС за ресторантьори, остава 9%. Няма да подкрепим финансовото министерство за това нещо", заяви депутатът и обяви, че идеята за сигналите за данъчни нередности е вид репресия. "Всеки може да пуска наред сигнали срещу фирми, за да си вземе по 10%. Това е смешно, няма да се случи", коментира още народният представител.