Като "лакърдия" определи случващото се във Висшия съдебен съвет (ВСС) депутатът от ДПС Делян Пеевски. Лаконичният си коментар той направи в кулоарите на Народното събрание в отговор на журналистически въпрос.

Вчера Пленумът на ВСС прекъсна заседанието си по процедурата за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То ще продължи на 12 юни сутринта. Кадровиците заседаваха повече от 13 часа.

Ивайло Мирчев: Не сме „изпрали” Пеевски (ВИДЕО)

Процедурата започна след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС заради изказване на Гешев от 15 май по време на пресконференция, на която използва израза „политически боклук“, с което според тях се уронва престижът на съдебната власт.

ВСС изслуша заместник главния прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов, зам.-директора на НСлС Ясен Тодоров и служителя от пресцентъра на прокуратурата Марчела Панталеева. Също така прекрати процедурата по освобождаване на главния прокурор по друго искане на членове на Прокурорската колегия, тъй като те го оттеглиха.

На следващото заседание на ВСС се очаква да бъде изслушан и заместник главният прокурор Даниела Машева за събития, случили се преди пресконференцията на оперативка при главния прокурор.
Нелли Желева/БТА