Историята на малката Йордана трогна десетки българи и сумата от 320 000 лв. бе събрана само за седмица
Само за седмица след репортажа по NOVA историята на 2-годишната Йордана трогна десетки българи, а необходимите 320 хил. лева, непосилна сума за семейството, бяха събрани.

Црънчани с план как разумно да похарчат дарението на Пеевски

Решаващата сума дари депутатът Делян Пеевски. С неговото дарение от 172 хиляди лева по сметката на родителите лечението в САЩ на малкото момиченце стана възможно.


То ще замине за Америка след няколко месеца и след поредната операция вече ще може да махне тежката платформа, която носи, за да коригира 5-сантиметровата разлика между крачетата си.

Община Пазарджик получи 700 хил. лв. от Пеевски за Црънча и „Хебър“ (ВИДЕО)

"Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни", каза майката на Йордана. И е щастлива, че само за седмица вече може да си отдъхне.

"В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най-искрените си благодарности за жеста, който той направи за нас", призна майката на 2-годишното дете. Преди това по сметката вече били събрани 145 хил. лв.

"Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието,на което ни е подложила съдбата. Благодаря ви сърдечно, че дарявахте от средставата си, за да може Йордана да сбъдне мечтата си", каза благодарната жена.

Тити Папазов: Дарението на Пеевски за „Левски“ е като респиратор за болен (ВИДЕО)

"Вътрешно в себе си носих вярата, че няма да спра,докато не се случи това нещо, докато не видя детето си на две еднакви крачета, да може да върви босичко, да може да  тича спокойно без хилядите притеснения да не падне, да не се нарани", изповяда още благодарната майка на Йордана.
nova.bg