Високотехнологичен апарат за правене на PCR тестове, оборудване към него и 200 PCR теста, дари Делян Пеевски на болницата в Благоевград.

Апаратът е същият като този, който Пеевски дари преди няколко седмици на „Пирогов“.

"Интръст" на Пеевски дари оборудване за белодробната болница в Пазарджик

Тази апаратура показва дали в изследвания материал има наличие на COVID-19 буквално минути след старта на обработката. Дарението, което включва апарата, оборудването за него и тестовете, е на стойност 98 700 лв.

То беше връчено от кмета на Белица Радослав Ревански, който е и координатор на даренията на депутата от ДПС от началото на пандемията с коронавируса. Заедно с него на връчването на апаратурата присъстваха народният представител от ДПС Халил Летифов, областният лидер на партията Ведат Хюсеин и общинските съветници на ДПС в града.

„Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположение да помага, с каквото е необходимо, както е правил и до сега. С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и региона ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви Ревански по време на церемонията.

Окръжна болница получи респиратори, дарени от Делян Пеевски (ВИДЕО)

Дарението беше прието от директора на болницата д-р Огнян Митев, началника на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов и шефа на онкоболницата в града д-р Георгиев, които благодариха на Делян Пеевски за жеста.

"Благодарение на това дарение, болницата ще има за първи път подобна лаборатория и това ще спести разходите за транспортиране на проби до столицата", заяви д-р Митев.

Това е поредно дарение на Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Той вече дари респиратор, 8500 лева и предпазни средства за медиците в лечебното заведение.