Договорът е подписан, съобщи кметът Тодор Попов
Договорът за дарение на стойност 700 хиляди лева за местната власт в Пазарджик, които да се използват за изграждането на горски парк и благоустрояване на село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“, вече е факт. Това съобщи кметът Тодор Попов. Сумата е по сметката на Община Пазарджик.

"Интръст" на Пеевски дари оборудване за белодробната болница в Пазарджик

Дарението от народния представител Делян Пеевски ще бъде разпределено по равно за село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“, така ,както бе обявено в началото на месеца. Пеевски дари безвъзмездно чрез компанията "Интръст" 700 000 лева на община Пазарджик - 350 000 за парк на селото, който да носи името на Свети Георги, и 350 000 за пазарджишкия волейболен отбор "Хебър".

Кметът на Пазарджик: Благодаря за жеста на г-н Пеевски. В такива времена сe вижда кой какъв човек е

„Финализирането на договора с нашия дарител, с когото сме уточнили всички подробности, ни дава път още от утре да започнем да работим по волята на дарителя и исканията на хората от Црънча. Т.е. да проектираме изпълнението дейностите, на базата на желанието на жителите на селото и веднага след това да се заемем с реализацията. Още утре ще имаме среща с кмета на Црънча, който ще ме информира за това, какво искат да бъде направено в селото, което е много важно. Започваме да работим по изграждането на парка и благоустрояването на всичко, което желаят хората.“, коментира кметът Тодор Попов.

Гората на Црънча остава на селото, Пеевски я спаси със 700 хил. лв. дарение (ВИДЕО)

„До края на седмицата ще бъде преведена и сумата по сметката на клуба, за да могат да ги ползват за издръжката и разбира се за всички дейности свързани с това ние да имаме един убедителен, дееспособен и добър отбор, както до сега. И разбира се едно голямо благодаря от името на момчетата“, допълни Попов.

„Още веднъж искам да благодаря на г-н Делян Пеевски за този жест, той е високо оценен от мен и от всички жители на община Пазарджик, от жителите на село Црънча и от волейболния ни тим, защото такова нещо до сега в България не е правено. Това трябва да бъде един добър пример за всички, който дай Боже да бъде последван от още много хора. Така, че днешният ден е един хубав ден за община Пазарджик.“, заяви кметът на Пазарджик.