Патриарх Неофит отслужи празничното богослужение в „Св. Александър Невски”
Господ Исус Христос иска от нас да възвърнем Бога и ближния до себе си. Това каза Негово Светейшество българският патриарх Неофит в словото си по време на богослужението в навечерието на Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски".
 
Вяра в утрешния ден пожела патриарх Неофит на всички българи за Бъдни вечер. Да бъдат около бъдника, щастливи, честити и с вяра в утрешния ден. С много постижения в нашия живот.
 

БГНЕС


Преди да влезе в катедралния храм „Св. Александър Невски”, където патриарх Неофит оглави празничната служба за Бъдни вечер в съслужение с архиереи от Българската православна църква, той оправи кратко пожелание за здраве и благоденствие на целия български народ. "Трябва да помислим колкото е възможно повече за тези, които имат нужда! Които вярват, ще получат доброто, което очакват", призова негово светейшество.
 

БГНЕС


В храма се събраха десетки миряни, които запалиха свещ и се помолиха за здраве и благоденствие.

"В своето учение и със своя живот пред нас Господ Исус Христос ясно ни е показал какво иска и какво очаква от нас. Това, което той желае, е да възвърнем Бога и ближния до себе си. И така, възлюбени, нека пренесем на раждащия се днес богомладенец чисти сърца и помисли, сърца, изпълнени с благост, милосърдие и добра воля към всеки и към всички.
 

БГНЕС


Честито Рождество Христово!", каза още патриарх Неофит.