Патоанатоми по случая „Белнейски” съдят роднина на убитите момичета
Патоанатоми по случая „Белнейски” съдят роднина на убитите момичета / netinfo

Експерти, участвали в първата съдебно-медицинска експертиза по случая “Белнейски”, съдят вуйчото на зверски убитите сестри Георги Спасов. Искът срещу Спасов е внесен от шефа на “Съдебна медицина” – Пазарджик д-р Ангел Фингаров и доцент Мария Грозева и е на обща стойност 8 000 лева, съобщиха за Дарик от Районен съд.

Причината за съдебния спор са изявленията на роднината на зверски убитите преди две години и половина сестри Белнейски по медиите от преди няколко месеца, че медиците са били пияни, когато е правена аутопсията на Росица и Христина. Делото се гледа днес в Районен съд-Пазарджик.

Втората, вече петорна, експертиза, направена след ексхумация на момичетата, потвърди лансираната през май тази година хипотеза, че е възможно те да са жертва на катастрофа. Заключението е с три на два гласа, а ангажирани със случая твърдят, че върху експертите е оказван натиск, за да променят първоначалното заключение от тройната експертиза. Нито след първата, нито след втората има конкретен заподозрян за зверското убийство.