Отново напрежение около застраховките „Гражданска отговорност". Този път заради съмнения, че наши компании не изплащат коректно премии при инцидент в чужбина, посочва NOVA.
 
От бранша потвърдиха, че европейското бюро за Зелена карта ни е поставило под наблюдение. Шефът на българското бюро вече подаде оставка.

Експерт: Милиони ще плащат по-скъпа „Гражданска отговорност”, ако се приеме бонус-малус
 
Българските застрахователи са под наблюдението на европейските си колеги. Председателят на българското бюро „Зелена карта” Орлин Пенев подаде оставка. От бранша не сочат конкретно кой от тях не изплаща или бави обезщетения дължими по Зелена карта, но от "Лев Инс" изпратиха съобщение до медиите. В него обясняват, че многократно са сигнализирали институциите за застрахователни измами в чужбина. От компанията нямало да плащат за "несъществуващи събития".
 
Към настоящия момент последствия за българските потребители няма да има”, заяви Светла Несторова, председател на Асоциация на българските застрахователи.

Готвят промени: Санкции за тези, които управляват кола, без да са в „Гражданската отговорност“
 
„Полиците са валидни, те са със същото покритие, както и досега. Българските потребители могат да пътуват зад граница както за празниците сега, така надяваме се и впоследствие. Защита на тяхната полица „Гражданска отговорност” е валидна не само в България, но и на територията на целия ЕС, независимо от наложената мярка.
 
Гаранцията на българското бюро „Зелена карта” е валидна, попълнена изцяло във всеки момент през годината, както и към настоящия момент е такава. Това не е проблем”, обясни Несторова.
nova.bg