/ Dariknews.bg, Деян Герговски
Арестуваният мъж налетял срещу съпругата на Волен Сидеров Деница, нямал и валидна книжка
Пореден случай на агресия между шофьори след инцидент на пътя. Около 20.00 ч. снощи е настъпило леко пътнотранспортно произшествие между два автомобила на бул. "Симеоновско шосе" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Съмнения за агресия на пътя, полицията няма доказателства за насилие

По първоначални данни при разминаването били засегнати страничните огледала на колите. След инцидента, за който не е подаван сигнал на спешния телефон 112, водачът на единия автомобил започнал да обижда жената, управлявала другия автомобил.

Жената успяла да потегли и да напусне мястото на инцидента. Но в района на бул. „Г.М. Димитров“ тя била застигната от мъжа, който я принудил да спре, излязъл от джипа си и проявил словесна агресия към нея.

Агресия на пътя: Катастрофа на аутобана едва не завърши с побои и бухалки

Междувременно се разбра, че шофьорката, срещу която скочил суданецът, е съпругата на Волен Сидеров Деница. Тя била в автомобила заедно със сина им и нейна приятелка.

Наблизо патрулиращ полицейски екип забелязал случващото се и веднага се отзовал на място, за да прекрати агресивното поведение на шофьора - 40-годишен судански гражданин. Направени са били проби за употреба на алкохол и упойващи вещества на водачите, участвали в пътния инцидент. И при двамата пробите са били отрицателни.

Шофьор стреля с пистолет при изпреварване на междуселски път

Мъжът е отведен в Столично Районно управление и по случая е образувана преписка за хулиганство. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от СДВР.

Суданецът не е представил валидно за територията на България свидетелство за управление на моторно превозно средство. Автомобилът му е бил дерегистриран и регистрационните табели са свалени.