Делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е пред развръзка и на втора инстанция. Обвинението е за поискан подкуп.

На първа инстанция Иванчева, Петрова и Дюлгеров получиха съответно по 20, 15 и 12 години лишаване от свобода. В социалните мрежи се организира и протест в подкрепа на Иванчева.

Биляна Петрова се оплака от проблем със слуха, поиска отлагане на делото (СНИМКИ)

След 8-часово заседание, Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция по делото „Иванчева”.

До тук се стига, след като днес бяха представени поискани, но неприети нови доказателствени искания. Беше неуважен отвод на докладчика по делото Мариета Неделчева заради издадено разрешение бившият заместник-кмет на район "Младост" Биляна Петрова да бъде подслушвана.

Апелативният спецсъд заседава срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Преди началото на днешното заседание, бившият кмет на района Десислава Иванчева каза, че съдът е предубеден, а делото срещу тях е политическа поръчка.

Петрова припомни, че в момента се решава дали да бъде дисциплинарно наказан председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев за това, че е упражнявал натиск на съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов.

Петрова обяви още, че важни документи, които ги оправдават, са изчезнали от кориците на делото, както и че има разминавания между показанията, дадени от бизнесмена Александър Ваклин и показанията в делото.

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и предшественика на Иванчева Петко Дюлгеров бяха осъдените за поискан, но неполучен подкуп.

NOVA