Биляна Петрова
Биляна Петрова / БГНЕС
Биляна Петрова, която е подсъдима заедно с бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева по дело за подкуп, се оплака в съда, че е с пробити тъпанчета на учите и не чува добре, пише „24 часа“.

Тя помоли делото да бъде отложено, докато се излекува.

Апелативният спецсъд заседава срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Апелативният специализиран съд назначи експертиза, която да покаже какво е актуалното здравословно състояние на Петрова. Лекар със специалност „Уши, нос, гърло“ от болница „Лозенец“ трябва да се запознае с медицинската документация по случая, а ако се наложи – да я прегледа лично.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявиха подкрепа за Мая Манолова

Заключението на експертизата трябва да бъде представено в съда седмица преди следващото заседание по делото, което ще се проведе на 8 януари догодина.

Иванчева и Петрова остават под „домашен арест“

Десислава Иванчева
БГНЕС

Съдът вдигна частично запора върху две банкови сметки – на Десислава Иванчева и на третия подсъдим по делото Петко Дюлгеров. Иванчева ще разполага с 560 лева на месец от парите си, за да живее. Тя е под домашен арест и няма как да работи, обясни един от адвокатите ѝ.

Десислава Иванчева
БГНЕС

Дюлгеров получи разрешение да изтегли 8 хил. лева от сметката си за планова операция на очите. От няколко години той имал проблеми със зрението, а лекарите му препоръчали трансплантация на роговица.

Иванчева поиска да види Гешев, но съдът й отказа

Проблемите на Биляна Петрова със слуха пък се появили след възпаление, обясни самата тя. Днес е трябвало да отиде на контролен преглед, но заради съдебното заседание той не се е състоял.

„Става въпрос за внезапно възникнал проблем. В момента Петрова много трудно чува, трябва да ѝ се говори отблизо и по-високо“, допълни адвокатът ѝ Емануил Йорданов.