/ БГНЕС
Общинската избирателна комисия (ОИК) в София отказа да регистрира Десислава Иванчева за кметските избори заради 7-минутно закъснение.

Десислава Иванчева не дойде на насрочения от нея брифинг за медиите

От решението на комисията става ясно, че документите за регистрация са подадени в 17:07 часа вчера при краен срок до 17:00 ч.

Внесоха в прокуратурата тайния чат на Иванчева за преврат

Комисията припомня, че крайните сроковете за регистрация са обявени още на 22 юли, а работното време на комисията е до 17:00 ч. всеки ден, което означава, че предложението за издигане на Десислава Иванчева е представено в ОИК извън законоустановения срок.

Десислава Иванчева събира подписи за кметските избори (СНИМКИ)

След 17:00 ч. няма постъпили други предложения за регистрация на кандидатски листи, поради което комисията счита, че не следва да толерира неспазването на срока и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво, допълват от ОИК.

Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор - протестът срещу Гешев да прерасне в преврат

Документите на Иванчева пък не били структурирани в таблица, което също не отговаряло на изискванията. Кандидатурата на отстранения кмет на „Младост” бе издигната от „Християндемократическата партия на България”. Решението подлежи на оспорване в 3-дневен срок.