Сигналът ще бъде внесен в прокуратурата
Доказателства за подготвян преврат срещу властта бяха разпратени до редица медии, в това число и до DarikNews.bg. Сигналът е подаден от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов - Чикагото. От писмото до електронната ни поща става ясно, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се осуети номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение "Боец", "БиволЪ" и други. 

Сигналът ще бъде внесен в Прокуратурата утре, 11 септември, в 08:00 часа. 

В него Йордан Бонев разказва как неволно е станал част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикални действия да свали властта. 

"Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ” , "разследващата” медия Бивол и „Да, България”. ", пише той. 

Първите разпечатки на чатове, които прилага той, са от разговор между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото. 

чатове Иванчева

В комуникацията между двамата се споменават имената на банкера Цветан Василев, бизнесмена Иво Прокопиев, като организатори на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, които на по-късен етап трябва да прераснат в протести срещу правителството на Бойко Борисов. Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове, зад финасирането на тези действия стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България” Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ.

По-късно самата Иванчева бе пусната от домашния арест за няколко часа, за да участва заедно с осъдената си заместничка Биляна Петрова в протеста срещу номинацията на Иван Гешев пред Съдебната палата. Първоначално тя заяви пред медиите по повод чатовете и сигнала за платен протест, че не е запозната за какво иде реч. Обясни, че не се срамува, че е организатор на протест, защото е против тази власт.

Два марша в София - "за" и "против" избора на Иван Гешев за главен прокурор

"Няма нищо лошо да участваш и организираш протест. Не ме е срам, ако съм организатор. Подкрепям протеста и няма нищо срамно, че съм организатор на протеста", коментира осъдената на първа инстанция на 20 г. за корупция бивша кметица на "Младост". Иванчева нарече "пълни смешки" твърденията от сигнала за заплащане на сериозни суми на граждани, които да протестират поръчково срещу избора на главен прокурор. "Започват разни смешни неща да излизат", обобщи Иванчева. "Ако някой внесе такъв сигнал, ще бъде съден за набеждаване", пък се закани заместничката й Биляна Петрова. "Те просто ни имитират, ние сме оригиналът", заключи тя.

чатове Иванчева

 

чатове Иванчева

чатове Иванчева

чатове Иванчева

чатове Иванчева

чатове Иванчева